До Дня українського добровольця

Учні 11 класу під керівництвом педагога-організатора Піріді Наталії Миколаївни на уроці пам’яті «Вони для нас виборюють життя…» вшанували героїзм  та мужність українських добровольців, справжніх українських патріотів, які з початку подій на сході України у 2014 році пішли на фронт і прийняли удар ворога на себе.

День українського добровольця — молоде трагічне і героїчне свято, що відзначається в  Україні 14 березня. У цей день 2014 року відбувся перший відкритий бій у Харкові, в ході якого українські сили відбили штурм проросійських бойовиків. Свято встановлено рішенням Верховної Ради від 17 січня 2017 року з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.  

 

 

 

12 березня 2021 року Міністерство у справах ветеранів України спільно з Уповноваженим Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій В.Свириденком, Київським міським палацом ветеранів, Комунальною бюджетною установою “Київський міський центр допомоги учасникам антитерористичної операції” та за підтримки депутатів Київської міської ради було організовано захід з нагоди Дня Українського добровольця, спрямований на популяризацію та формування позитивного образу ветерана війни в рамках національно-патріотичного (зокрема військово-патріотичного) виховання дітей і молоді.

З матеріалами заходу можна ознайомитися за посиланням https://www.kristti.com.ua/den-ukr-dobrovoltsya/.

Обговорення закрито.